محیط زیست را آلوده نکنید، چون؛ بدون تنفس هوا نمی‌توانید پنج دقیقه هم زنده بمانید

ساخت وبلاگ

مطلب محیط نیلوبلاگ مطلب زیست نیلوبلاگ از سه عنصر اساسی و حیات‌بخش یعنی آب، خاک و مطلب هوا نیلوبلاگ، تشکیل شده است. انسان مطلب بدون نیلوبلاگ این سه عنصر قادر به زیستن نیست. با توجه به تحقیقاتی که دانشمندان و متخصصان به عمل آورده‌اند، معلوم شده است که یک نفر می‌تواند مطلب پنج نیلوبلاگ هفته بدون غذا و پنج روز بدون آب مطلب زنده نیلوبلاگ بماند، در حالی که بدون هوا قادر به پنج مطلب دقیقه نیلوبلاگ زیستن نیست. از طرف دیگر هر شخص تقریباً به یک کیلوگرم مواد غذایی و دو لیتر آب نیازمند است، در حالی که در هر شبانه‌روز به ۱۵ کیلوگرم هوا احتیاج دارد.

بنا بر این، محیط زیست به عنوان یک ثروت در تمامی کشور‌های جهان مورد توجه جدی قرار گرفته است. در واقع کشور‌ها، خودشان را ملزم به حفاظت و صیانت از آن می‌دانند و برای حفظ آن و جلوگیری از جرایم زیست محیطی، قوانین را به تصویب رسانیده‌اند. البته حفاظت از محیط زیست وظیفه یک سازمان یا نهاد نیست بلکه به عنوان یک تکلیف، وظیفه تمامی مردم است.

طبیعت و محیط زیست موهبت الهی است که از مجموعه موجودات، منابع، عوامل و شرایط هم‌آهنگی که در اطراف هر موجود زنده وجود دارد و ادامه حیات منوط به آن است به وجود آمده است. به طور قطعی، یکی از اموری که زمینه‌ساز سعادت و کمال انسان است، داشتن محیطی سالم و امن است که انسان بتواند در پناه آن به پرورش جسم و جانش بپردازد.

اساساً یکی از وظایف مهم بشر که حفظ جان است، جز با زیست در محیط سالم و زیبا، امکان‌پذیر نیست. بدین لحاظ شرط اساسی داشتن روحیه سالم، جسم سالم است و جسم سالم نیز فقط زمانی حاصل می‌شود که انسان از محیط زیست طبیعی سالم و با طراوت بهره‌مند باشد.

بنا بر این، محیط زیست اهمیت زیادی در زنده‌گی انسان‌ها دارد. زیرا اگر محیطی برای زیستن نباشد، انسان هم در واقع وجود نخواهد داشت. خداوند متعال در قدم نخست جهان را خلق کرد؛ یعنی محیطی را برای زیستن انسان به وجود آورد و بعد انسان را به آن وارد ساخت تا در آن زنده‌گی نماید و از زیبایی و لطافت طبیعت بهره ببرد.

اهمیت محیط زیست در این است که کلیه کالا‌ و خدماتی که بشر در زنده‌گی به کار می‌برد، مثل: لباس، غذا، انواع دارو‌ها، معادن، چوب و… آن‌ها را از زمین و محیط آن به دست می‌آورد. علاوه بر این خدمات مادی و ملموس، محیط زیست تاثیر شگرفی بر روح و روان آدمی نیز دارد. محیط پاک و آراسته، زنده‌گی را شاداب و معطر می‌سازد. شنیدن آواز روح بخش پرنده‌گان، ترنم لطیف جویباران، آهنگ دل‌ربایی چشمه‌ساران، صفای سبز سبزه‌زاران، نسیم لطیف کوهساران، رقص دل‌نشین درختان، وزیدن نسیم آرام‌بخش، تابش آفتاب، روشنایی مهتاب، باریدن باران، زیبایی شهر و روستاها، همه و همه تاثیر اعجاب‌انگیزی بر زنده‌گی و حیات انسان دارند.

هر کس از تماشای چنین منظره‌های زیبایی، احساس آرامش و نشاط کرده و امنیت و آسایش را در حیات خویش لمس می‌کند. برعکس، مطلب آلوده نیلوبلاگ کردن محیط زیست و آسیب‌رساندن به آن، باعث وارد شدن صدمات و زیان‌های جبران‌ناپذیر، بر زنده‌گی بشر می‌گردد و زنده‌گی او را به خطر می‌افکند و در نهایت منجر به نابودی انسان می‌شود.

افسرده‌گی، نابودی و افزایش بیماری‌هایی روحی و روانی انسان امروز، بی‌ارتباط با آسیب‌های وارده بر محیط زیست نیست. هیچ‌کس نمی‌تواند مدعی شود که تخریب و آلوده کردن محیط زیست تاثیر منفی بر زنده‌گی بشر نمی‌گذارد و اثرات ویران‌گر او، بر حیات فردی و جمعی و نابودی جامعه بشری نمی‌انجامد.

امروزه در افغانستان بسیاری از افراد در اثر آلوده‌گی آب، خاک و هوا از بین می‌روند و هم‌چنان مبتلا به امراض خطرناک روحی ـ روانی می‌شوند. مخصوصاً ساکنین شهر کابل در فصل زمستان در اثر آلوده‌گی‌های زیاد که ناشی از تراکم جمعیت، دود وسایل نقلیه، مصرف زغال‌سنگ تصفیه ناشده و سوزاندن پلاستیک و لباس‌های کهنه که توسط تهی‌دستان سوزانده می‌شود، آلوده‌گی زیادی به وجود می‌آورد. دودی که از آن‌ها به هوا پراکنده می‌شود، هوا را آلوده کرده و مطلب تنفس نیلوبلاگ را برای باشنده‌گان کابل دشوار می‌کند و در نهایت مردم در اثر این آلوده‌گی‌ها، مبتلا به امراض خطرناک شده و بسیاری جان‌های‌شان را از دست می‌دهند.

متاسفانه در افغانستان از یک سو شهروندان اهمیت محیط زیست را درک نکرده‌اند و مرتکب انواع جرایم زیست محیطی از قبیل؛ آلوده کردن آب، خاک، هوا، قطع بی‌رویه درختان، تخریب ساحه سبز، جنگل‌ها و مراتع، تولید و وارد کردن مواد نفتی، انداختن مواد سمی یا میکروبی در چاه یا مخزن آب، ایجاد نمودن سیلاب، انداختن زباله‌ها به هر گوشه و کنار، ریختن فاضلاب و… می‌شوند.

از سوی دیگر دولت و نهاد‌هایی ذی‌ربط، به محیط زیست هنوز توجه جدی نکرده‌اند و جلو این همه آلوده‌گی و صدماتی که بر محیط زیست وارد می‌شود را نگرفته‌اند. این بی‌توجهی‌ها نابودی شهروندان و جامعه را در پی دارد. در واقع ما هر آن‌چه به محیط بدهیم، محیط نیز همان را به ما خواهد داد. همان‌گونه که می‌گویند: «گندم از گندم بروید، جو ز جو.» پس باید نسبت به محیط زیست، بی‌توجهی از جانب دولت و اداره ملی حفاظت از محیط زیست و شهروندان صورت نگیرد، زیرا محیط پاک و سالم متضمن سلامت و حیات شهروندان است.

8 صبح

زراعت در افغانستان (یاول سبز 100%زراعتی)...
ما را در سایت زراعت در افغانستان (یاول سبز 100%زراعتی) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4tawab885 بازدید : 309 تاريخ : جمعه 21 آذر 1399 ساعت: 7:16