شواهد وجود نان در چهارده هزار سال قبل

ساخت وبلاگ

کشف شدن بقایای یک نان سوخته متعلق به ۱۴ هزار و ۵۰۰ سال پیش در یک تنور سنگی در شمال اردن نشان داد که بشر هزاران سال پیش از آنکه به  کشاورزی روی آورد، به پخت نان پرداخته بود.

رسانه‌های اردن روز دوشنبه ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۸ گزارش کردند که تکه‌هایی از یک نان بسیار قدیمی در منطقه‌ای در شرق دریای سرخ پیدا شده است. این کشف جدید نشان می‌دهد بشر ۴ هزار سال پیش از آنکه به کشاورزی روی آورد، به پخت نان می‌پرداخت.

ماده اولیه این نان مسطح که احتمالا تخمیر نشده بود از دانه‌هایی مانند جو، گندم و مخلوطی از برگ‌های نیزار ساخته شده و در یک تنور سنگی پخته شد. قدمت این نان، نشان می‌دهد که احتمالا همزمان با تمدن ناتوفیان در خاورمیانه پخته شده است. ناتوفیان از اولین گروه‌های بشری بودند که به یکجانشینی روی آوردند.

آمایا آرانز اوتایجی، پژوهشگر دانشگاه کپنهاگ در زمینه گیاه‌شناسی باستانی و گردآورنده اصلی این پژوهش که در فصلنامه «پروسیدینگز آو ذ نشنان آکادمی آو ساینس» منتشر شد، گفت: «وجود نانی با این قدمت یک اتفاق فوق‌العاده است. تاریخ نان به جوامعی که کشاورزی اولیه مانند کاشت دانه‌ها و حبوبات را پدید آوردند، گره خورده است. کهن‌ترین نشانه نان به منطقه‌ای ترکیه با عمر ۹ هزار و ۱۰۰ سال متعلق است».

این پژوهشگر دانمارکی در ادامه افزود: « ما اینک باید بررسی کنیم میان پخت نان و برآمدن کشاورزی چه رابطه‌ای وجود دارد. نان می‌تواند انگیزه‌ای بوده باشد که بشر را به کشاورزی ترغیب کرد».

منبع العربیه فارسی

زراعت در افغانستان (یاول سبز 100%زراعتی)...
ما را در سایت زراعت در افغانستان (یاول سبز 100%زراعتی) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4tawab885 بازدید : 467 تاريخ : جمعه 1 اسفند 1399 ساعت: 21:43